Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Apple’dan yeni hamle

Apple’dan yeni hamle

haber haber - - 2 dk okuma süresi
8 0

Apple, dünyanın en büyük teknoloji şirketleri arasında bulunuyor. Şirket, sadece bilgisayar ve akıllı telefonların üzerine çalışmak yerine Apple Car gibi farklı alanlar da çalışmalar sürdürüyor. Bu sayede kullanıcıların sevgisini rahatlıkla kazanabiliyor.

Amerika Birleşik Devletleri Marka ve Patent Ofisi tarafından yayınlan yeni bir patente göre Apple, otomobil projesi üzerinde çalışmaya devam ediyor. “Otonom Otomobiller için Varış Noktalarında Sinyal Kullanımı Rehberi” adı altında yapılan patent başvurusuna göre Apple Car, otonom sürüş ile varış noktalarına gittiğinizde Siri ile kontrol edilebilecek.

Otonom araçlarla birlikte kullanıcılar, gitmek istedikleri yerlere rahat bir şekilde gidebilecekler. Ancak varış noktasına vardığınızda aracı park etmek gibi konular her zaman merak konusu olmuştu. Apple’ın yeni patenti, Apple Car projesinde kullanılacak yeni çözümü gösteriyor. Bu çözüm sayesinde aracı kontrol etmek için direksiyona ihtiyacınız olmayacak.

Ya da gittikleri bir otoparkta ana girişin yakına park etmesini Siri sayesinde isteyebilir. Patent açıklamasında Apple Car içerisindeki herhangi birinin bu sistemi kontrol edebileceği söyleniyor.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir