Ankara Sivas YHT Hattı Yaz Dönemi İçin Ek Seferlerle Güçlendiriliyor

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, Ankara-Sivas YHT Hattı’nda yaz dönemi için ek seferler yapılacağını duyurdu. 3 Temmuz-14 Eylül arası ek seferlerle 36 bin kişilik kapasite artışı sağlanacak.

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Ankara Sivas YHT Hattı Yaz Dönemi İçin Ek Seferlerle Güçlendiriliyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yaz tatili ve okulların açılacağı dönemdeki artan yolcu talebini karşılamak amacıyla Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) Hattı’nda 3 Temmuz ile 14 Eylül 2026 tarihleri arasında ek seferler düzenleneceğini duyurdu. Bu ilave seferlerle birlikte Ankara-Sivas hattında toplam 36 bin 168 kişilik ek kapasite sağlanacak.

Bakan Uraloğlu, ek seferlerin özellikle cuma, cumartesi, pazar ve pazartesi günleri karşılıklı olarak planlandığını belirtti. Uraloğlu, bu düzenlemeyle hem seyahat konforunun artırılacağını hem de yoğun talebe daha etkili bir şekilde yanıt verileceğini ifade etti.

Yüksek Kapasiteli Tren Setleri Kullanılacak

Ek seferler, 411 yolcu kapasitesine sahip yüksek hızlı tren setleri ile gerçekleştirilecek. Bu kapsamda Ankara’dan saat 11.10’da hareket edecek tren, Sivas’a 13.51’de ulaşacak. Sivas’tan kalkacak dönüş seferi ise saat 15.35’te başlayıp Ankara’ya 18.16’da varış yapacak.

Ankara-Sivas YHT Hattı, hizmete alındığı 26 Nisan 2023’ten bu yana önemli bir yolcu trafiğine ev sahipliği yaptı. Bugüne kadar hat üzerinde 2 milyon 500 bin yolcu taşınırken, İstanbul-Sivas aktarmasız YHT seferlerinde ise 1 milyon 250 bin yolcuya hizmet verildi.

Bakan Uraloğlu, hattın Ankara, Kırıkkale, Yozgat ve Sivas şehirlerine doğrudan hizmet verdiğini vurguladı. Ayrıca, İstanbul-Sivas YHT seferleri sayesinde Kocaeli, Sakarya, Bilecik ve Eskişehir gibi şehirlerin de yüksek hızlı tren ağı üzerinden Sivas’a bağlandığını belirtti.

Ankara-Sivas YHT Hattı’nın bölgesel ulaşım ağını güçlendirdiği ifade eden Uraloğlu, Sivas’tan sağlanan bölgesel tren bağlantısı ile Malatya’yı, otobüs entegrasyonu ile de Tokat’ı yüksek hızlı tren ağına dahil ettiklerini sözlerine ekledi.

Benzer Haberler
Bakan Uraloğlu’ndan Kalkınma Yolu Açıklaması Başlama Ümidi
Bakan Uraloğlu’ndan Kalkınma Yolu Açıklaması Başlama Ümidi
Türkiye 6 Ayda 57 Ülkeyle Ticaret Diplomasisi Yürüttü
Türkiye 6 Ayda 57 Ülkeyle Ticaret Diplomasisi Yürüttü
ABD İran Geriliminde Petrol 100 Doları Aşar Mı
ABD İran Geriliminde Petrol 100 Doları Aşar Mı
Türkiye Kruvaziyer Turizminde Rekor Kırdı 5 Yılda Yolcu Sayısı 3 Katına Çıktı
Türkiye Kruvaziyer Turizminde Rekor Kırdı 5 Yılda Yolcu Sayısı 3 Katına Çıktı
Sabiha Gökçen Havalimanı Tarihi Rekorlara İmza Attı
Sabiha Gökçen Havalimanı Tarihi Rekorlara İmza Attı
Türkiye OECD Reel Ücret Artışında İkinci Sırada Yer Aldı
Türkiye OECD Reel Ücret Artışında İkinci Sırada Yer Aldı
Haberin Doğru Adresi - Haberport.gen.tr
Haber Port Güncel Son dakika haberleri

Reklam & İşbirliği: [email protected]

Hakkımızda
Copyright © 2025 Tüm hakları HABER PORT 'da saklıdır.