Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. Açık Emar Yöntemleri

Açık Emar Yöntemleri

haber haber - - 7 dk okuma süresi
8 0

Açık Emar Yöntemleri

Açık emar sistemi ile zararlı X-ışınları içermediğinden, refakatçilerle bile korkmadan, yalnızlık hissetmediğinden hamileler de dahil olmak üzere hastalar rahatlıkla MR çektirebilmektedir. Yüksek teknoloji ile üretilmiş açık görüntüleme cihazı ile standart MRI ekipmanlarına uyum sağlayamayan ve içsel takıntısı olan hastalar da bu cihaz sayesinde yüksek teknolojiden faydalanır.

Açık emar Ağrısız ve radyasyonsuz bir görüntüleme yöntemidir. Beyin tümörlerinden tırnak yatağı tümörlerine, kol kırıklarından safra yolu yaralanmalarına kadar binlerce hastalık MRI ile teşhis edilebiliyor. Hasta kilolu olsa ve kapalı alan korkusu olsa bile açık emar cihazı sorunsuz bir şekilde yapılabilir. Cihaz kilolu hastalarda bile rahat ve kaliteli çekim sağlar. Bu sayede Açık MRG sistemi ile çeşitli problemler nedeniyle cerrahi rezeksiyon yaptıran hastaların sorunları çözülür.  

Açık Emar Fiyatları

Açık emar fiyatları hastalığa ve hastaneye göre değişiklik gösterir. Devlet hastanelerinde dış mekân MR cihazları mevcuttur ancak dış mekân MR tarama tarihi çok daha geç olacağı için özel radyoloji merkezlerinde ve özel hastanelerde kullanılabilir.

Özel bir yerde çekmiş olduğunuz MR’ınız daha hızlıdır. Bu sonuçlar uzmanınızın durumunuz için en çok ihtiyaç duyulan tedaviyi bulmasına yardımcı olacağından hızlı olmanız önemlidir.

HSG Filmi Nasıl Çekilir?

Bu işlemde rahim içine bir spekulum sokun ve rahmin içini gözlemlenir. Ardından, mikrop öldürücü solüsyonu servikse uygulanır. Bu adımlardan sonra rahim ağzına ince bir kateter yerleştirilerek sıvı verilir. İlacın rahim ve fallop tüplerine taşınması izlenir ve zamanı geldiğinde hsg filmi çekilir.

Rahim boşluğunu ve fallop tüplerini film üzerinde görünür yapan sıvı kontrast madde verilerek uzaklaştırılır. İyonik olmayan kontrast maddeler günümüzde kullanılır.  Rahim ağzından boşaltılan bu sıvı, fallop tüplerinde birikmiş olabilecek tıkanıklıkları temizleyerek fallop tüplerinin açılmasına da yardımcı olur.   Rahim görüntüleme genellikle 35 dakika sürer. Genel olarak hasta tarafından iyi tolore edilen ağrısız bir işlemdir.

HSG Filmi Kullanım Alanları

Hsg filmi özellikle, kısırlığın nedenlerini incelerken ihtiyaç duyulan temel tanı yöntemlerinden biridir. Tüp bebek tedavisinde tekrarlayan düşüklerin nedenini belirlemek, gebe kalamayan bir kişinin nedenini belirlemek, rahim ve fallop tüplerinin yapısını doğrulamak için yapılan bir görüntüleme yöntemidir. Tüp bebek tedavisinde başarısız olabilecek pek çok sorun rahim filmi ile belirlenebilir ve gerekli tedavi verilebilir.

Hsg’nin başka bir kullanımı, laparoskopi, histeroskopi ve tubal rezeksiyondan fallop tüplerini açmak için yapılan mikrocerrahi sonra yapılan prosedürlerin sonucunu ve başarısını değerlendirmektir. Genel olarak HSG, servikal obstrüksiyon, intrauterin yapışıklıklar veya tubal obstrüksiyondan şüphelenildiğinde uygulanır.

Doğurganlığın tıbbi değerlendirmesi sırasında fallop tüplerinin açık olup olmadığını belirlemek için hsg filmi kullanılır.  Rahim ağzına veya rahime müdahale sonrası kürtaj gibi durumunda servikal kanal tıkanıklığı veya intrauterin yapışıklık Asherman sendromu olasılığının değerlendirilmesinde kullanılır.

Antikor Testi Nedir?

Antikor testi; Covid19’un daha önce geçip geçmediğini, geçtiyse vücudumuzun hastalığa karşı bağışıklık kazanıp kazanmadığını gösteren teste antikor testi denir. Antikor testi ile bağışıklığın ölçülmesinin yanı sıra Covid19’dan pozitif antikorların varlığı da tespit ediliyor. Antikor testleri, son zamanlardaki pandemilerde sıklıkla atıfta bulunulan, bir kişinin virüsle temas halinde olup olmadığını ve bir reaksiyona neden olup olmadığını anlamak için kandaki bu protein yapılarını tespit eden testlerdir.

Antikor Testi Kimlere Uygulanır?

Vücudunda virüs veya bakteri olduğundan şüphelenilen kişilere antikor testleri yapılır. Antikorlar, bulaşıcı bir hastalığı olduğundan şüphelenilen kişileri tespit etmek için test edilir ve bu yöntem hastalığı tespit etmek için kullanılır. İnsanların daha önce antikor taşıyan hastalıkları olduğu anlaşılmaktadır. Antikor testinde insan vücudunda bulunan antikorlar hastalığın semptomsuz ilerlemesine neden olur ve vücut bağışıklık kazanır.

Antikor Testi Neden İstenir?

Antikor testi, enfeksiyöz antijenlere maruz kalma ve spesifik mikroorganizmalara karşı bağışıklık durumunu değerlendirmek için yapılır.  Otoimmün hastalıklar, alerjiler, hepatit, HIV, karaciğer hastalıkları, sifiliz, sifiliz ve tiroid bezi gibi çeşitli hastalıkların teşhisinde önemlidir.   Transfüzyon reaksiyonunun veya nakledilen organların reddinin nedenini araştırmak için istenir.

Günümüzde antikor testleri, insanlara daha önce yeni bir tip koronavirüs (Covid19) bulaşıp bulaşmadığını görmek için kullanılan kan testleridir. Henüz yaygın olarak kullanılmasa da, virüs bulaşmış bir kişi antikor üretirse çok güvenilir sonuçlar alınabilir.    

Sağlık yetkilileri enfeksiyona karşı geliştirilmekte olan molekülleri tarayarak hastalığın ne kadar yaygın olduğunu bilerek önlem alabilirler. Bu test, yeni koronavirüsü yenenlerin plazmasında bulunan antikorların, hastalıkla savaşmaya devam edenlere aktarılmasında da etkilidir.

Bilindiği gibi, yukarıda bahsedilen plazmalar, hastaların hızlı iyileşmesini sağlayan klinik deneylere yön verir. Antikor testi, vücudunda Covid19 virüsü bulunan ancak hiçbir semptomu olmayan kişiler için de etkilidir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir