Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. ABD’den dış borç rekoru

ABD’den dış borç rekoru

haber haber - - 2 dk okuma süresi
7 0

ABD ulusal borcu, corona virüsü pandemisi nedeniyle artan federal borçlanmanın etkisiyle ilk kez 30 trilyon doları aştı.

ABD Hazine Bakanlığı’nın salı günü açıkladığı verilere göre, 31 Ocak itibarıyla toplam kamu borcu 30,01 trilyon dolar oldu. Bu rakam pandemi öncesi dönem olan Ocak 2020’ye göre 7 trilyon dolar daha yüksek.

Toplam borç 2007 yılındaki Büyük Resesyon öncesinde sadece 9,2 trilyon dolar seviyesindeydi. Önceki başkan Donald Trump göreve geldiğinde ise yaklaşık 20 trilyon dolara ulaşmıştı.

Federal Bütçe Komitesi başkanı Maya MacGuineas konu ile ilgili, “Bu gerçek bir endişe nedeni ve dudak uçuklatan bir rakam” dedi. MacGuineas, “Bu, hem gerçekten önemli krizler için, özellikle de pandemi için borçlanmanın hem de hiçbir neden olmaksızın trilyonlarca borçlanmanın sonucudur” dedi.

Bazı ekonomistler ve bütçe uzmanları, mevcut ABD borçlanma seviyelerinin sürdürülebilir olmadığını ve ABD hükümetinin gelecekteki ekonomik krizlere veya diğer şoklara yanıt verme yeteneğini engelleyebileceğini savunuyor.

Peter G. Peterson Vakfı tarafından yapılan hesaplamalara göre gelecek 10 yılda ulusal borcun faiz maliyeti 5 trilyon doları aşacak ve 2051 yılında tüm federal gelirin yaklaşık yarısına ulaşacak.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir