Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. İş Dünyası
  4. »
  5. ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Lübnan’daki Gelişmeleri Değerlendirdi

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Lübnan’daki Gelişmeleri Değerlendirdi

haber haber - - 2 dk okuma süresi
8 0

Blinken, Mikati ve Berri İle Görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Lübnan’daki son gelişmeleri değerlendirmek üzere Başbakan Necip Mikati ve Meclis Başkanı Nebih Berri ile ayrı ayrı görüştü.

Blinken’dan Demokrasi Vurgusu

Blinken, Lübnan’da cumhurbaşkanı boşluğunun demokratik yollarla bir an önce doldurulmasının önemine işaret ederek, ülkede siyasi süreçte İran ve Hizbullah etkisini görmek istemediklerini belirtti.

İsrail-Lübnan Çatışmaları

İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarına temas edilmeyen açıklamada, Blinken’ın Mavi Hat boyunca devam eden çatışmalara diplomatik bir çözüm bulunmasını istediği kaydedildi.

Ölü ve Yaralı Sayısı

İsrail’in Lübnan’daki saldırılarında 8 Ekim 2023’ten bu yana 2 bin 229 kişinin öldüğü, 10 bin 380 kişinin yaralandığı belirtildi. Saldırıların çoğunlukla Hizbullah ile devam ettiği ifade edildi.

Hasan Nasrallah’ın Ölümü

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın İsrail’in Beyrut’a düzenlediği hava saldırılarında öldürüldüğü açıklandı. Bu saldırılara Hizbullah’ın roket ve füzelerle karşılık verdiği kaydedildi.

Yerinden Olanlar ve Göç

İsrail bombardımanı nedeniyle Lübnan’da yüz binlerce kişinin yerinden olduğu belirtilirken, ülkenin güney kesimlerinden başkent Beyrut’a ve kuzeye göç dalgasının devam ettiği, Suriye’ye ise on binlerce kişinin göç ettiği ifade edildi.

İlgili Yazılar