Japonya, F-2 savaş uçaklarını ilk kez Hindistan’a gönderme kararı aldı. Bu hamle, iki ülkenin ortak tatbikatları kapsamında Çin’e karşı denge unsuru olacak.
Japonya hükümeti, Asahi gazetesinin Savunma Bakanlığı kaynaklarına dayandırdığı habere göre, F-2 savaş uçaklarını ilk kez Hindistan’a konuşlandırma kararı aldı. Bu hamle, iki ülkenin ortak askeri tatbikatları kapsamında gerçekleşecek ve Asya bölgesinde Çin’e karşı bir denge unsuru olarak değerlendiriliyor.
Söz konusu konuşlandırma, Japonya ve Hindistan arasındaki savunma iş birliğini güçlendirme çabalarının bir parçası olarak öne çıkıyor. F-2 savaş uçaklarının sevk edilmesiyle, iki ülkenin askeri kapasitelerinin entegrasyonu ve operasyonel uyumluluğu artırılması hedefleniyor.
Japonya Savunma Bakanı Koizumi Şinciro, ağustos ayı ortasında Hindistan’a resmi bir ziyaret gerçekleştirmeyi planlıyor. Bu ziyaret sırasında, Japonya ile Hindistan arasındaki ikili savunma iş birliğinin daha da güçlendirilmesi konuları ele alınacak.
Japonya Öz Savunma Kuvvetleri (SDF) ve Hint ordusu, savaş uçaklarının katıldığı ilk ortak tatbikatlarını 2023 yılında Japonya’da başarıyla tamamlamıştı. Bu tatbikatlar, iki ülkenin bölgesel güvenlikteki ortak çıkarlarını yansıtan önemli adımlar olarak kayıtlara geçmişti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]