Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Port Güncel Son dakika haberleri

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. 2023 yılı kadın saç trendlerini uzman kadın kuaförü Ayaz Beyazdaş açıkladı

2023 yılı kadın saç trendlerini uzman kadın kuaförü Ayaz Beyazdaş açıkladı

haber haber - - 4 dk okuma süresi
8 0

2023 yılı kadın saç trendlerini uzman kadın kuaförü AYAZ BEYAZDAŞ açıkladı.

Ombre, bruslight, sunkissed trendleri hala devam etmektedir yalnız daha sıcak tonlarda ve aynı zamanda facelight’ları yoğun olmak kaydıyla. Gelinlerimizin bu seneki tercihleri çoğunlukla waklı dalga, örgü, twist ve daha doğal topuzlarla devam etmektedir. Günlük hayatta da perde saç kesimleri devam etmektedir.

Ayaz Beyazdaş Kimdir ?

Kuaförlük mesleğine 2000 yılında başlayan Ayaz Beyazdaş 2017 yılında kendi salonu olan Saloon Ayaz Beyazdaş’ı açmıştır. Hedeflerini daha da yükseltmek adına sektördeki en iyi firmalar olan Schwarzkopf ve Wella’da eğitimlerini alarak her geçen gün kendisini geliştirmiştir. Aynı zamanda kendi geliştirmiş olduğu balyaj teknikleri ile sarışınlığa kişisel sarışınlık alanında farklı bir boyut getirmiş ve Meslek Yüksek Okulları’nda lise öğrencilerine, Pendik Kuaförler Odası’nda meslektaşlarına, My Akademi ve kendi salonunda eğitimler vermiştir. Hairist gibi birçok yarışmada topuz kategorisinde dereceler alarak bunu yurt içi ve yurt dışından gelen meslektaşlarına da belirli dönemlerde eğitimler düzenleyerek meslektaşlarıyla paylaşmıştır.

Ombre nedir ?

Ombre zemin renkten 8 veya 9 ton açık dipten nötr bir şekilde gelip uç kısımlarda yoğunlaşan sarışınlığa  Ombre denir

Ombrede nelere dikkat edilmesi gerekiyor ?

Geçişlerine  ve temiz sarı olması için bakım yapılması gerekiyor. Hem profesyonel kuaför salonlarından ve aynı zaman da evde profesyonel ürünlerle 8 ayda bir Ombre yapılması gerekiyor.

Ülkemizde Kuaförlük sektöründeki uzmanlaşma hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Avrupa’da kesim ve renklendirme uzmanları oluyor. Türkiye’de müşteri salona geldiğinde servisi bir kişiden alıp çıkmak istiyor. Bunu başarabilmek için önümüzde uzun yıllar var.

Potansiyel müşterileri kazanmak için ne yapıyorsunuz ?

Salonumdaki enerjiyi görmesi gerekiyor. Müşteriye sıcak bir yaklaşımda bulunmak lazım. Müşteri ile diyalog çok önemli. Fön için gelen bir müşteri kesim yaptıran birini takip ediyor ve temizliğe bakıyor.

Kuaförlük sektöründe nasıl sorunlar var ?

Türkiye’de kadın kuaförlüğü sektöründe birlik yok. Bir caddede yirmiye yakın kuaför var. Bu büyük bir sorun. Elbette ki kalifiyeli eleman sorunu var. Son yıllarda rekabet oranı çok yükseldi, eskisi gibi çıraklık dönemi kalmadı. 19-20 yaşında çalışmaya başlanıyor. Sürekli sirkülasyon oluyor. Yeni nesil çok fazla iş değiştiriyor. Meslek Lisesi’nden mezun olanlar genellikle güzellik salonlarında çalışmayı tercih ediyorlar.

Mesleğin algısını değiştirmek için ne yapılması gerekiyor ?

Kuaförlüğün çok iyi bir meslek olduğunu aşılamak gerekiyor. Kuaför salonunda kaliteli bir ortamdasınız. Servis verdiğiniz kişiler çok farklı oluyor.

Meslektaşlarınıza vereceğiniz tavsiyeler var mı ?

Birbirimizi daha fazla paylaşım yapmamız gerekiyor. Herkes paylaşımcı olmalı.

AYAZ BEYAZDAŞ SALOON’A NERELERDEN ULAŞABİLİRİZ ?

Bizlere 0507 829 85 75 nolu hattımızdan ve instagram.com/ayazbeyazdas isimli sosyal medya hesabımızdan ulaşım sağlayabilirsiniz. Salonumuz İstanbul Pendik’te Batı Mahallesi, Burhan Toprak Caddesi no:29/c’dedir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir