Temajet © 2021. Tüm hakları saklıdır.

Güncel Haber Bültenleriniz Haber Port'da

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Guncel
  4. »
  5. 20 Nisan 2022 petrol fiyatları

20 Nisan 2022 petrol fiyatları

hande hande - - 2 dk okuma süresi
17 0

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 108,34 dolardan işlem görüyor.

Dün 114,21 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 107,25 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varil fiyatı, bugün saat 09.51 itibarıyla kapanışa göre yüzde 1,02 artışla 108,34 dolar oldu. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü ham petrolün varili 103,09 dolardan alıcı buldu.

Rusya-Ukrayna savaşı ile Libya’da petrol üretiminin sekteye uğramasıyla küresel petrol piyasalarında yaşanan arz endişeleri fiyatlardaki yükselişte etkili oldu.

Libya Ulusal Petrol Kurumu, 17-18 Nisan’da ülkenin güneyindeki Şerara ve Fil petrol sahaları ile doğusundaki Zeytuna ve Brega limanlarında mücbir sebep bildirerek üretim ve ihracatı durdurmuştu.

Öte yandan, Amerikan Petrol Enstitüsü öngörüsüne göre, ülkenin ticari ham petrol stokları geçen hafta bir önceki haftaya göre yaklaşık 4,5 milyon varil azaldı. Piyasa beklentisi, stokların 2,5 milyon varil artacağı yönündeydi.

Stoklarda beklentinin aksine yaşanan düşüş, ülkede petrol talebinin toparlanmaya devam ettiği algısını güçlendirerek fiyatların yukarı yönlü hareketini destekledi.

ABD Enerji Enformasyon İdaresinin resmi petrol stok verileri ise bugün açıklanacak.

Petrol fiyatları, dün Uluslararası Para Fonu’nun Rusya-Ukrayna savaşının etkisiyle bu yıla ilişkin küresel ekonomik büyüme tahminini düşürmesiyle 107 dolar seviyelerine kadar gerilemişti.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir